Baixada pel Mekong des de Phnom Penh (Cambodja) fins al Delta del Mekong (Vietnam).

Ens vam aixecar de bon matí per esmorzar i estar preparats a temps per agafar un minibús que ens portaria fins a la barca amb la qual hauríem de fer la baixada pel Mekong fins arribar a Vietnam, a Chau Doc (preu del viatge fins a Chau Doc: 7$).

El minibús ens va recollir al Capitol Guesthouse, al centre de Phnom Penh.

El trajecte amb el minibús va durar unes dues hores. Ens va deixar al riu Mekong, i allà vam agafar una barca direcció a Vietnam. Durant el trajecte es pot veure la vida que hi ha al riu Mekong.

Els tràmits fronterers els vam fer a Vinh Xoung (frontera vietnamita), i després de  passar els controls, vam pujar en una altra barca que ens va portar fins a Chau Doc en unes dues hores aproximadament.

A l’arribada a Chau Doc vam agafar uns rickshaws per a que ens portessin a l’estació d’autobusos, doncs volíem anar a Can Tho, en ple Delta del Mekong.

Els rickshaws ens van portar a una agència de viatges, i van assegurar-nos que a l’estació d’autobusos era impossible comprar bitllets. Davant la nostra incredulitat, com a prova ens van portar a l’estació, que va resultar ser un solar amb algun camió abandonat, lloc que mai havia estat una estació d’autobusos ni res semblant. Ells mantenien que allò era l’estació d’autobusos, i es feien els ofesos.

Nosaltres vam començar a parlar amb la gent del lloc. El problema és que no trobàvem altres rickshaws, ni altre transport, per a que ens poguessin portar.

Davant la nostra insistència en anar a l’estació d’autobusos, i després de dir-los-hi que no compraríem cap bitllet en una agència de viatges, i que aquell lloc no era ni havia estat mai una estació d’autobusos, ens van portar a l’autèntica estació d’autobusos, que estava a uns 2 km., això si, amb males cares. Després de tot, aquells estafadors encara van quedar ofesos.

A l’estació d’autobusos una vanette per anar a Can Tho ens va costar 40.000 dongs (1$ = 16.000 dongs).

Vam fer el viatge amb més de vint persones dins de la vanette, i amb els corresponents paquets inclosos.

Dins de la vanette anaven dues dones que semblaven obeses, i que va resultar que per sota de la seva roba anaven “farcides” de paquets de tabac, que a l’arribar a Can Tho es van treure i van posar en bosses.

El trajecte des de Chau Doc a Can Tho va durar tres hores.

La primera cosa que vam fer a Can Tho va ser buscar un hotel. En primer lloc vam anar al Hien Guesthouse, però davant l’actitud poc amistosa del propietari, i el preu que no es corresponia amb la qualitat de l’establiment, van decidir buscar-ne un altre.

Al final ens van quedar al Hoa Binh Hotel, hotel que estava bé, de qualitat mitjana.

Després d’aconseguir habitació a l’hotel (les dues últimes habitacions que quedaven), vam sortir a sopar. Vam fer cap al restaurant Nam Bo, on vam menjar vegetals amb curri i llet de coco, llagostins amb verdures, fruita, i una cervesa.

L’endemà teníem intenció de visitar aquella zona i arribar-nos fins als mercats flotants de Cai Rang i de Phong Dien.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s