Formalitats per entrar als Emirats Àrabs Units (EAU).

Per entrar als Emirats Àrabs Units (EAU) no es necessita visat, no al menys els estrangers de nacionalitat espanyola i d’altres països que tenen exempció de visat de turisme.

Fins el 6 de maig de 2015 els nacionals de països exempts de visat per estades de curta duració tenien permesa una estada de 30 dies. Aquest règim és el que se segueix aplicant encara a molts països, però no als països membres de la Unió Europea (UE), per als quals s’aplica un nou règim des d’aquella data.

A partir del 6 de maig de 2015, els ciutadans de la UE poden viatjar als EAU sense necessitat de visat per una estada de 90 dies, dins d’un periode de 180 dies. Aquest visat serveix per a qualsevol tipus de viatge excepte per aquell que tingui per objectiu exercir una activitat remunerada.

L’estada al país no cal que sigui continuada, però en tot cas no pot superar un total de 90 dies per cada període de 180 dies.

Els ciutadans de la UE en tenen prou amb presentar un passaport amb una validesa mínima de 6 mesos a la data d’entrada. El passaport no ha de tenir cap visat ni segell d’Israel.

A l’arribada al país estampen un segell d’entrada al passaport que permet aquest règim d’estada de 90 dies per als ciutadans de la UE, i per la resta de nacionalitats que gaudeixen de l’exempció de visat però no pertanyen a la UE els permet un termini d’estada de 30 dies.

Com a requisits que cal complir per entrar al país per tots aquells nacionals de països que no tenen el règim privilegiat de la UE (i que s’aplicava també als ciutadans de la UE fins al 6 de maig de 2015) hi ha els següents:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos a la data d’entrada. A més, el passaport no ha de tenir cap visat ni segell d’Israel.
– Acreditar tenir recursos econòmics suficients per cobrir l’estada al país.
– Tenir un bitllet de sortida del país.
– Tenir la documentació necessària per a la següent destinació.

L’entrada al país amb aquests règims d’exempció de visat és gratuïta. No cal fer cap pagament.

Normalment no controlen tots aquests requisits, si bé segurament dependrà de la frontera per on s’entri al país i del funcionari que toqui (òbviament el que sí controlen és el passaport…).

Pel que fa als requisits d’acreditació de recursos econòmics, tenir un bitllet de sortida del país, i tenir la documentació necessària per a la següent destinació, a la pràctica rarament ho demanen.

Cal tenir en compte que els requisits necessaris per entrar en un país poden canviar d’un dia per un altre, per la qual cosa cal actualitzar i confirmar sempre la informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s