Com obtenir el visat per anar a Oman.

Per entrar al sultanat d’Oman es necessita visat, però pels ciutadans d’alguns països, entre els quals hi ha la majoria de països europeus i sud-americans, aquest es pot aconseguir a l’arribada al país. Així doncs, al ser un visat “on arrival”, no cal tramitar res abans d’anar-hi.

Òbviament també es pot tramitar en alguna ambaixada o consolat omanita amb antelació a l’arribada al país.

El visat pot tramitar-se “on arrival” tant si s’arriba a un aeroport (Masqat i Salalah són els dos aeroports internacionals del país), com si s’arriba per qualsevol altre pas fronterer.

El visat el concedeixen amb una duració de 30 dies o de 10 dies, i amb un preu de 20 rials omanites (OMR) o de 5 OMR, respectivament (a data març 2016, 1 OMR equivalia a 2,40 euros, aproximadament).

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari de sol·licitud que faciliten a la frontera.
– Diners: 5 OMR per un visat de 10 dies, o 20 OMR per un visat de 30 dies. Accepten el pagament amb euros, dòlars americans, o moneda dels països de la zona (per exemple, si s’arriba des dels Emirats Àrabs es pot pagar amb dirhams AED). Als aeroports, i al menys al pas fronterer d’ Al-Wajajah (frontera amb Dubai), també hi ha la possibilitat de treure rials omanites en un caixer automàtic.

En el cas que el visat no es faci “on arrival”, sinó que es tramiti en alguna ambaixada d’Oman, també demanen dues fotografies de carnet. En aquest cas el preu del visat acostuma a ser una mica més car.

També concedeixen visats d’entrada múltiple, que tenen un cost de 50 OMR. Aquest tipus de visat té una validesa d’un any, però només permet una estada al país per un màxim de 21 dies per cada viatge que es faci durant el seu període de validesa.

En tots els tipus de visat, si aquest caduca i per tant l’estada al país supera els dies permesos, quan se surt s’ha de pagar una multa de 10 OMR per cada dia excedit.

El visat es pot prorrogar una vegada per la mateixa duració i pel mateix preu.

Cal tenir en compte que Oman té un acord en matèria de visats amb Qatar i amb l’Emirat de Dubai. Gràcies a aquest acord, i amb la finalitat de promoure el turisme entre aquests països, si s’ha obtingut un visat amb entrada a Dubai (no la resta d’emirats dels EAU) o Qatar, es pot entrar a Oman sense necessitat de treure un nou visat. Però per acollir-se a aquest règim especial cal complir els següents requisits:
– Ser nacional de determinats països, que no són els mateixos per Dubai que per Qatar. La major part de països europeus estan inclosos en els dos casos.
– El punt de sortida ha de ser el mateix que el d’entrada, és a dir, s’ha de tornar al país al qual es va segellar el passaport amb el segell d’entrada.
– Cal tenir un bitllet de tornada al país que va expedir el visat (Qatar o Dubai).
– No es pot entrar a cap altre país o emirat abans d’entrar a Oman.
– Si el visat ha estat expedit per Qatar ha de tenir una validesa mínima de 30 dies, i ha de constar que es permet visitar Oman; si ha estat expedit per Dubai ha de tenir una validesa mínima de 21 dies, i es vàlid per entrar a Oman per via aèria i per via terrestre, però en aquest darrer supòsit només pel punt fronterer d’Al-Wajajah.

Per cert, al pas fronterer d’Al-Wajajah revisen manualment totes les maletes, i després de la revisió manual fan una inspecció olfactiva amb gossos.

Cal tenir en compte que els requisits necessaris per entrar en un país poden canviar d’un dia per un altre, per la qual cosa cal actualitzar i confirmar sempre la informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s