Com aconseguir el visat de Xina a Hong Kong. Requisits especials per a famílies amb nens.

Per entrar a Xina es necessita tenir un visat, i aconseguir aquest visat pot arribar a ser una tasca complicada.

Per un resident a Catalunya el més senzill és anar al Consulat General de la República Popular Xina a Barcelona, on, en uns set dies, s’aconsegueix el visat, presentant el passaport, el corresponent formulari degudament omplert, una fotografia de carnet, certificat acreditatiu de tenir una assegurança, i el pagament de la taxa que pertoqui segons el tipus de visat. Però si es decideix entrar a Xina mentre s’està viatjant per Àsia, la cosa canvia.

Per altra banda cal tenir en compte que el visat per entrar a Xina no es pot demanar amb una antelació superior als tres mesos respecte al dia en que es té prevista l’entrada a Xina. No expedeixen visats per a entrades al país més enllà de tres mesos.

Si s’està pel sud-est asiàtic es pot tramitar el visat a l’ambaixada de Xina a Bangkok, però el més fàcil es tramitar-lo a Hong Kong. Bé, aquesta és la norma no escrita, és el que tot viatger que s’hagi mogut una mica o s’hagi informat, sap de forma genèrica, però, com tot en aquesta vida, cal estar atent al cas concret.

És cert que Hong Kong és un dels millors llocs per obtenir el visat xinès. Molts viatgers i residents temporals a Xina, que volen romandre a Xina més dies dels que permet un visat, opten per anar a Hong Kong quan caduca el visat i fer-ne un altre.

Per cert, cal tenir en compte que un no resident a Hong Kong no pot anar a l’ambaixada de Xina a Hong Kong a demanar el visat, sinó que ha d’anar a una agència especialitzada en aquests tràmits per a que ho gestioni.

També s’ha de tenir en compte que un no resident a Hong Kong no pot sol·licitar un visat de multientrada. Només concedeixen visats d’una entrada o de doble entrada.

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de sis mesos.
– Formulari de sol·licitud que faciliten a l’agència.
– Una fotografia de carnet.
– El pagament de l’import del visat. Actualment un visat turístic té un cost de 450 dòlars de Hong Kong (HKD). Un visat de doble entrada té un cost de 550 HKD.
Actualment 1 euro equival a 8,4 HKD.

Fins aquí tot resulta molt fàcil, però tot l’anterior canvia si es viatja en família amb nens. En aquest cas hi han dues possibilitats:

1.- Demanar un visat de grup, que té el mateix cost que la suma dels visats individuals, obliga a entrar i sortir junts del país (no aconsellable per a parelles que tinguin un futur incert 😉  ), i no permet la doble entrada (només és vàlid per una sola entrada al país).

2.- Demanar visats individuals. Aquesta opció és l’única que permet sol·licitar un visat de doble entrada, i només la poden sol·licitar aquelles famílies que hagin visitat Xina amb els nens amb anterioritat, cas contrari només poden demanar un visat de grup (el qual només permet una sola entrada).

Una qüestió important en aquest cas, és a dir, per a una família que viatgi amb nens i que hagi estat a Xina amb anterioritat, és que, si els actuals passaports dels peques no són els mateixos que quan van visitar Xina amb anterioritat (supòsit habitual, ja que fins als 5 anys d’edat els passaports caduquen als 2 anys, i a partir d’aquella edat als 5 anys), cal presentar una còpia dels passaports ja caducats amb els quals els nens van obtenir l’anterior visat, i una còpia dels anteriors visats.

També cal presentar un certificat de naixement dels nens i una traducció a l’anglès del mateix. En el cas que es tingui el Llibre de Família, accepten una fotocòpia del mateix amb una traducció a l’anglès, però si s’insisteix una mica, i el/la treballador/a de l’agència és receptiu, també accepten el Llibre de Família original (el tornen després amb els passaports) i la fotocòpia amb la traducció al xinès del més important feta a mà pel mateix treballador/a amb la col·laboració de l’interessat.

Conclusió: quan es viatja en família i amb nens, el tràmit del visat xinès a Hong Kong no és tan senzill com diuen, no almenys si es necessita un visat de doble entrada.
Qui tingui previst obtenir el visat xinès de doble entrada a Hong Kong viatjant amb menors d’edat, haurà de preveure-ho guardant còpia del passaport vell i corresponent visat xinès.

Aquestes dades estan actualitzades en data abril 2015. Cal tenir en compte que totes aquestes dades van variant amb el temps.

Per acabar un últim apunt: abans d’anar a una agència especialitzada de Hong Kong per a que tramiti el visat xinès, és bo mirar la seva pàgina web, no només per confirmar l’adreça i altres informacions bàsiques, sinó perquè de vegades tenen cupons de descompte que poden arribar a suposar un estalvi important en el preu del visat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s