Exempció de la necessitat de visat per entrar a Vietnam.

Per entrar a Vietnam es necessita obtenir un visat. En el post “com obtenir el visat per anar a Vietnam” explico els tipus de visat i com obtenir-los.

Actualment hi ha una important novetat en relació a la necessitat de visat per entrar al Vietnam, i és què, des del dia 1 de juliol de 2015 ha entrat en vigor una normativa per la qual els ciutadans de 5 països europeus, entre els quals es troba Espanya (Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i Espanya), estan exempts de la necessitat de visat per entrar al Vietnam.

Aquesta exempció de la necessitat de visat, que s’aplica des del passat dia 1 de juliol, és per estàncies de màxim 15 dies, i per una sola entrada.

L’esmentada exempció de visat ha estat acordada inicialment amb una vigència d’un any, des de l’ 1 de juliol de 2015 fins al 30 de juny de 2016, podent ser prorrogada.

Aquesta és una mesura que sembla que ha estat presa per intentar augmentar el turisme que visita el país, doncs l’any passat va experimentar una davallada del 13%.

Com tota novetat, encara no és gaire coneguda, no al menys pels funcionaris de les pròpies fronteres vietnamites i dels països limítrofs.

Quatre dies després de l’entrada en vigor d’aquesta exempció de la necessitat de visat, el 5 de juliol de 2015, he entrat a Vietnam per una frontera terrestre, concretament des de Xina, per la frontera Hekou (Xina) / Lao Cai (Vietnam).

Hem entrat amb la Sara i els dos peques de casa (de 5 i 7 anys d’edat). Ja avanço que hem pogut entrar sense visat, però, això sí, en el lloc fronterer xinès, primer ens han denegat la sortida de Xina per no tenir visat vietnamita. Els hi hem explicat que des del dia 1 de juliol hi ha l’esmentada exempció i llavors ens han dit que havien de comprovar-ho, ja que ells no sabien res. Ens han tingut esperant en una oficina d’immigració durant uns 15 minuts. Un cop fetes les seves comprovacions ens han permès la sortida cap a Vietnam.

Hem passat caminant el pont que separa Xina (Hekou) de Vietnam (Lao Cai).

Ja en el lloc fronterer vietnamita (Lao Cai), ens ha passat el mateix: de primeres ens han dit que necessitàvem el visat, i després d’explicar-los la nova regulació, el funcionari ha anat a fer les seves comprovacions, fins que ha tornat amb un altre company i ens han permès l’entrada sense major problema.

En el passaport han estampat el segell d’entrada i el termini d’estada per només 15 dies.

Cal tenir en compte que aquesta exempció només serveix per estades de màxim 15 dies, i que és només per una sola entrada. De totes maneres, sembla que podrà prorrogar-se l’estada pagant una taxa, sense que s’hagi concretat encara el seu import.

Per altra banda, si s’entra al país acollint-se a aquesta exempció de la necessitat de visat, cal complir aquests tres requisits:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Tenir bitllet de sortida de Vietnam en el termini dels 15 dies d’estada permesos.
– No haver estat a Vietnam en els últims 30 dies. Aquest requisit no s’exigeix si l’entrada anterior s’ha fet amb visat.

Nosaltres hem entrat sense que ningú ens hagi demandat exhibir cap bitllet de sortida del país.

La nostra decisió d’entrar al Vietnam ha estat motivada per aquesta exempció de visat, doncs en la volta al món que estem fent en família (www.viatgeenfamilia.com) no teníem previst visitar aquest país. Com ens venia de camí, aquesta exempció de visat ens ha fet acabar de decidir per passar deu dies al nord del Vietnam (facebook: “viatge en familia“).

Com sempre, cal tenir en compte que en qüestió de requisits per la obtenció de visats, i en aquest cas de requisits per gaudir d’exempció de la necessitat de visat, hi poden haver canvis d’un dia per un altre, per la qual cosa cal actualitzar sempre la informació.

4 pensaments sobre “Exempció de la necessitat de visat per entrar a Vietnam.

 1. Suposo has estat a sapa.. Estas aprop..molt aprop… Val la pena… Cim mes alt d vietnam tambe!! Enjoy

  Enviat des de Samsung Mobile

  • Hola Jordi. Doncs sí, ara estic a Sapa, estarem aquí uns 4 dies. Ja és la tercera vegada que vinc a Sapa, és una zona que m’agrada molt, si bé amb els anys està molt i molt canviada. No pujarem els 3.143 metres del Phansipan 😉 però farem unes quantes excursions amb els peques. Ells aguanten llargues caminates com a uns campions 😉
   Una abraçada,

 2. Buuuuuf!!! quin munt d’experiències!!!! és al·lucinant. He mirat una mica de tot lo publicat i em sembla impressionant la volteta que esteu fent. Unes fotografies precioses i uns records per a no oblidar mai mes. Disfruteu per nosaltres!!!

  Sandra Andreu

  • Hola Sandra, gràcies pel teu comentari. Ja portem quasi 9 mesos de viatge, i ho estem disfrutant molt.
   “www.viatgeenfamilia.com” és el blog on anem escrivint sobre aquest viatge, si bé el tenim molt endarrerit. El que tenim al dia és el facebook (“viatge en familia”). Les fotografies ajuden a mantenir el record… Una abraçada,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s