Com creuar la frontera entre Tailàndia i Cambodja pel pas fronterer de Poipet.

Com a complement del post relatiu a “com obtenir el visat per anar a Cambodja“, en aquesta entrada concretaré dades bastant detallades sobre un dels passos fronterers més habituals per entrar a Cambodja: el pas fronterer de Poipet.

Normalment aquest és el punt fronterer utilitzat per anar de Bangkok fins a Siem Reap, per la qual cosa la informació correspon a dades per fer aquest recorregut, si bé es vàlida per a qualsevol altra destinació cambodjana utilitzant l’esmentat pas fronterer.

Així doncs, per creuar la frontera entre Tailàndia i Cambodja, pel pas d’Aranyaprahet (Tailàndia) i Poipet (Cambodja), cal tenir en compte les següents dades:

– Si es vol anar amb tren, aquest només arriba fins a la frontera tailandesa, allà cal canviar de mitja de transport: bus, pickup o taxi.
El tren surt de la South Train Station, Hualampong, a les 5:55 de la matinada, i el trajecte dura unes 6 hores.

– Actualment hi ha un autobús directe que fa el trajecte Bangkok-Siem Reap. Aquest bus surt de l’estació d’autobusos de Mo Chit, la north bus station, i els bitllets es compren a la taquilla núm. 22. Els horaris de sortida són tres: 6:00, 7:00 i 9:30. La duració del viatge, en teoria, és de 7 ó 8 hores. El preu és de 700 bath.

– A la mateixa estació de Mo Chit, a la taquilla 30, venen també bitllets de bus per anar a Siem Reap, si bé a la frontera cal canviar de bus. El preu és de 600 bath, i surten busos cada bora.

– En els dos casos anteriors, si es vol que la mateixa agència de transport faci les gestions de sortida de Tailåndia i tramitació del visat cambodjà, cal pagar 1.400 bath de més.

– Una altra opció és agafar un bus fins a la frontera i allà, un cop passada la frontera, buscar un transport fins a Siem Reap (o altra destinació que es vulgui de Cambodja).

– Una última opció per anar fins a Siem Reap des de Bangkok és contractar el transport en una agència de Bangkok. A Khao San hi ha moltes agències, i el millor és mirar-ne unes quantes per saber el que ofereixen i per quin preu. Normalment es pot aconseguir un preu molt més barat i a més a més et passen a buscar per l’hotel. L’únic inconvenient és que acostumen a ser molt poc serioses en tot el relatiu a l’horari de sortida, enllaços, duració del transport, qualitat o tipus de transport… cal valorar en cada cas els pros i els contres.

– El visat de Cambodja es pot treure a la mateixa frontera. Es necessita presentar el passaport amb una validesa mínima de sis mesos, una foto de carnet, i pagar 30 dòlars (dòlars americans).
En aquesta frontera hi ha “una mica d’incertesa” respecte als preus, i intenten cobrar uns quants dòlars de més per persona, amb les excuses més diverses.

– Els controls fronterers de la banda tailandesa (Aranyaprahet) es passen molt fàcilment, sense cap problema.

– Després dels controls de sortida tailandesos cal caminar uns dos-cents metres per arribar a les instal·lacions frontereres de Cambodja, on primer es passa un controls de salut, on s’emplena un breu formulari. Després es passa a un edifici on emeten els visats, on cal presentar el passaports i els formularis d’entrada al país que s’han d’omplir, posant-hi una foto de carnet, i on cal pagar els 30 dòlars que costa el visat. En aquest punt és on demanen un “extra” en el preu a pagar. El visat que donen té una duració de 30 dies.
Després cal anar a un altre edifici on es passa el control d’entrada al país i on posen el segell d’entrada al passaport.

– Quan ja s’han passat tots aquests controls ja es pot entrar al país. Des de Poipet es poden agafar diferents transports en direcció a Siem Reap, Battambang o Phnom Penh.

Tota la informació anterior correspon al febrer del 2015. Cal tenir en compte que totes aquestes dades van canviant amb el temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s