Com obtenir el visat per anar a Cambodja.

Per entrar a Cambodja es necessita visat, però aquest es pot aconseguir a l’arribada al país. Així doncs, al ser un visat “on arrival”, no cal tramitar res abans d’anar-hi.

El visat pot tramitar-se “on arrival” tant si s’arriba a un aeroport com si s’arriba per qualsevol altre pas fronterer.

El visat el concedeixen amb una duració d’un mes.

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari de sol·licitud que faciliten a la frontera.
– Una o dos fotos de carnet (seran una o dos fotos depenent del punt fronterer). Si no es porta foto fan pagar un dolar.
– Diners: 20 dòlars americans.

Cal tenir en compte que en alguns passos fronterers de Cambodja demanen 25 dòlars, i no es degut a que hi hagi diferents preus establerts, sinó al criteri arbitrari de certs funcionaris.

El visat per entrar a Cambodja també es pot obtenir electrònicament, sense necessitat d’anar a cap ambaixada, en aquesta adreça web: http://evisa.mfaic.gov.kh/. Es necessita el passaport amb una validesa mínima de 6 mesos, una foto de carnet en format jpeg o png, i el pagament s’ha de fer amb una targeta de crèdit.
El cost del visat electrònic és de 20 dòlars, més 7 dòlars per despeses de tramitació. El visat es rep per correu electrònic, al cap de tres dies, i només cal imprimir-lo.
La validesa del visat és de tres mesos, i un cop s’ha entrat al país la seva duració és de 30 dies.

De totes maneres, abans de tramitar un visat electrònic cal tenir clar per quin pas fronterer s’arribarà a Cambodja, doncs no tots admeten el visat electrònic.
Els passos fronterers que no l’admeten són els següents: Chorm (Oddar Meanchey) (frontera amb Tailàndia), Daung (Kamrieng Battambang) (frontera amb Tailàndia), Prom (Pailin) (frontera amb Tailàndia), O Smach (Oddar Meanchey) (frontera amb Tailàndia), Kaoam Samnor (Kandal Mekong) (frontera amb Vietnam), Phnom Den (Takeo) (frontera amb Vietnam), Trapaing Sre (Kratie) (frontera amb Vietnam), Dong Kralo (Stung Treng) (frontera amb Laos), Preah Sihanouk International Airport, i Sihanoukville (informació treta de la web http://evisa.mfaic.gov.kh).

Ara per ara resulta més pràctic i més barat fer el visat a l’arribar a Cambodja.

Per últim cal fer menció que a finals de 2012 principis de 2013 es va comunicar la possibilitat de fer un visat comú per visitar Tailàndia i Cambodja, l’anomenat visat ACMECS (Ayeyawady-Chao Phraya-Mekong Economic Cooperation Strategy). Aquest és un visat únic, que es pot sol·licitar a l’ambaixada de qualsevol dels dos països, i que permet viatjar als ciutadans procedents dels trenta-cinc països admesos (entre ells Espanya) pel territori de Tailàndia i Cambodja, durant 60 dies per Tailàndia i 30 dies per Cambodja. La validesa d’aquest visat és de tres mesos des de la data de la seva expedició (informació obtinguda de la web de l’ambaixada de Tailàndia a França: http://www.thaiembassy.fr/fr/2013/02/19/visa-unique-acmecs/).
De totes maneres no sembla que ara per ara estigui funcionant encara aquest visat. A l’ambaixada de Tailàndia a Madrid manifesten que no es possible fer aquest visat.

Cal tenir en compte que en la tramitació dels visats hi poden haver canvis d’un dia per un altre sense previ avís, per la qual cosa cal actualitzar sempre la informació.

Un pensament sobre “Com obtenir el visat per anar a Cambodja.

  1. Retroenllaç: Com creuar la frontera entre Tailàndia i Cambodja pel pas fronterer de Poipet. | Altres indrets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s