Com aconseguir el visat de Xina a Hong Kong. Requisits especials per a famílies amb nens.

Per entrar a Xina es necessita tenir un visat, i aconseguir aquest visat pot arribar a ser una tasca complicada.

Per un resident a Catalunya el més senzill és anar al Consulat General de la República Popular Xina a Barcelona, on, en uns set dies, s’aconsegueix el visat, presentant el passaport, el corresponent formulari degudament omplert, una fotografia de carnet, certificat acreditatiu de tenir una assegurança, i el pagament de la taxa que pertoqui segons el tipus de visat. Però si es decideix entrar a Xina mentre s’està viatjant per Àsia, la cosa canvia.

Per altra banda cal tenir en compte que el visat per entrar a Xina no es pot demanar amb una antelació superior als tres mesos respecte al dia en que es té prevista l’entrada a Xina. No expedeixen visats per a entrades al país més enllà de tres mesos.

Si s’està pel sud-est asiàtic es pot tramitar el visat a l’ambaixada de Xina a Bangkok, però el més fàcil es tramitar-lo a Hong Kong. Bé, aquesta és la norma no escrita, és el que tot viatger que s’hagi mogut una mica o s’hagi informat, sap de forma genèrica, però, com tot en aquesta vida, cal estar atent al cas concret.

És cert que Hong Kong és un dels millors llocs per obtenir el visat xinès. Molts viatgers i residents temporals a Xina, que volen romandre a Xina més dies dels que permet un visat, opten per anar a Hong Kong quan caduca el visat i fer-ne un altre.

Per cert, cal tenir en compte que un no resident a Hong Kong no pot anar a l’ambaixada de Xina a Hong Kong a demanar el visat, sinó que ha d’anar a una agència especialitzada en aquests tràmits per a que ho gestioni. Continua llegint

Anuncis

Com obtenir el visat per anar a Vietnam.

Per entrar a Vietnam es necessita obtenir un visat. Hi ha dos tipus de visat: el visat “on arrival” (a l’arribada, també conegut com landing visa) i el visat que es pot obtenir en qualsevol ambaixada de Vietnam.

En tots dos casos la duració del visat és de 30 dies.

El visat “on arrival” només es pot obtenir si s’entra al país per algun dels aeroports principals: Ho Chi Minh, Hanoi o Da Nang.

La documentació necessària per a tramitar aquest visat “on arrival” és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari de sol·licitud (es pot aconseguir en el mateix aeroport d’arribada).
– Una fotografia de tamany carnet.
– Diners: les taxes que cal pagar per obtenir aquest visat són de 45 dòlars per un visat d’una sola entrada, i de 65 dòlars per un visat d’entrada múltiple.
– Una carta d’invitació expedida per les autoritats vietnamites.

La carta d’invitació es pot aconseguir “online” a través d’alguna agència turística vietnamita, que la tramiten en uns tres dies laborables, i el cost aproximat és d’uns 20 dòlars. En cas d’urgència es pot aconseguir la carta d’invitació en un sol dia, però pagant un suplement en el preu. Continua llegint

Formalitats per entrar a Tailàndia.

Per entrar a Tailàndia no es necessita visat, no al menys els estrangers de nacionalitat espanyola i d’altres més de quaranta països que tenen exempció de visat de turisme.

El termini d’estada és de 30 dies sempre i quan s’entri al país per via aèria, doncs si s’arriba per terra o per via marítima el període de permanència és de només 15 dies.

Els nacionals d’alguns països sud-americans (Brasil, Perú, Argentina…) així com de Corea del Sud, poden obtenir una estada de fins a 90 dies independentment de si arriben amb avió o per terra.

Com a requisits que cal complir per entrar al país hi ha els següents: Continua llegint

Visat online per entrar a Myanmar.

Sembla que es comença a simplificar la tramitació per obtenir un visat per entrar a Myanmar. Des de l’1 de setembre de 2014 ja és possible tramitar el visat online per anar a aquest país.

Fins ara calia tramitar el visat en alguna ambaixada de Myanmar, normalment en l’ambaixada situada en algun país europeu (fa uns anys s’acostumava a fer a París, actualment a Berlín), o a l’ambaixada de Myanmar a Bangkok, per la seva proximitat i rapidesa.

Actualment, des de primers de setembre d’aquest any 2014, és pot aconseguir el visat per entrar a Myanmar des d’un ordinador o aparell electrònic que permeti connectar-se a internet. Continua llegint

Com obtenir el visat per anar a Laos.

Per entrar a Laos es necessari tenir un visat, però aquest es pot tramitar a l’arribada al país. Per tant, al ser un visat “on arrival”, no cal gestionar res abans d’anar-hi.

El visat pot tramitar-se “on arrival” tant si s’arriba a un dels aeroports internacionals del país com si s’arriba per un pas fronterer habilitat al respecte.

El visat el concedeixen amb una duració de 30 dies.

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent: Continua llegint

Com obtenir el visat per anar a Cambodja.

Per entrar a Cambodja es necessita visat, però aquest es pot aconseguir a l’arribada al país. Així doncs, al ser un visat “on arrival”, no cal tramitar res abans d’anar-hi.

El visat pot tramitar-se “on arrival” tant si s’arriba a un aeroport com si s’arriba per qualsevol altre pas fronterer.

El visat el concedeixen amb una duració d’un mes.

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent: Continua llegint

Com obtenir el visat per anar a Myanmar.

Myanmar és un país on es necessita un visat per poder entrar. En aquest cas hi ha diverses opcions per aconseguir el visat.

1.- Qui vulgui tenir el visat abans de començar el viatge, pot tramitar-lo a l’ambaixada de Myanmar a Berlín.

Aquest visat expedit per l’ambaixada de Myanmar a Berlín té una validesa de tres mesos des de la seva expedició, és a dir, cal entrar a Myanmar abans que hagin transcorregut tres mesos des que s’ha expedit el visat. Un cop s’ha entrat al país el visat té una duració de 28 dies (4 setmanes).

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent: Continua llegint