Com obtenir el visat per anar a Myanmar.

Myanmar és un país on es necessita un visat per poder entrar. En aquest cas hi ha diverses opcions per aconseguir el visat.

1.- Qui vulgui tenir el visat abans de començar el viatge, pot tramitar-lo a l’ambaixada de Myanmar a Berlín.

Aquest visat expedit per l’ambaixada de Myanmar a Berlín té una validesa de tres mesos des de la seva expedició, és a dir, cal entrar a Myanmar abans que hagin transcorregut tres mesos des que s’ha expedit el visat. Un cop s’ha entrat al país el visat té una duració de 28 dies (4 setmanes).

La documentació necessària per a tramitar el visat és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari de sol·licitud.
– 2 fotos de carnet.
– Diners: 25 euros.
– Cal adjuntar un sobre amb l’adreça posada pel retorn del passaport amb el visat, i posar-hi 10 euros per les despeses d’enviament.

L’adreça de l’ambaixada de Myanmar a Berlín és la següent:

Embassy of the Republic of the Union of Myanmar
Thielallee, 19
14195 Berlín – Dahlem
(Germany)
Telèfon: (0049 30) 206 1570
Fax: (0049 30) 206 15720, 84418390
Mail: emb.my.berlin@t-online.de

El temps aproximat des de l’enviament de la documentació, fins que es rep el passaport amb el visat, és d’uns vint dies (pot tardar més).

2.- Un lloc ideal per tramitar el visat és a Bangkok. Personalment crec que és la millor opció, doncs en un sol dia es pot tramitar el visat, i normalment l’entrada a Myanmar es fa volant des de Bangkok, per la qual cosa ve de pas, per dir-ho així.

A Bangkok el visat es pot tramitar anant directament a l’ambaixada de Myanmar a Bangkok, o a través d’una agència. Això ja depèn de les ganes i preferències de cadascú.

No és gens complicat fer-s’ho un mateix, i de pas t’estalvies la comissió de l’agència. A més a més sempre és una experiència fer aquests tràmits administratius, i és una primera aproximació al país de destinació.

La documentació necessària per sol·licitar el visat de Myanmar a Bangkok és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Fotocòpia del passaport.
– Formulari de sol·licitud.
– 2 fotos de carnet.
– Diners: 810 Bath; si bé el preu del visat dependrà de la pressa que un tingui per obtenir-lo, doncs el normal són tres dies d’espera, però pagant un suplement es pot aconseguir en un sol dia (preu total en aquest cas uns 1.300 Bath).

L’adreça de l’ambaixada de Myanmar a Bangkok és la següent:

Embassy of the Republic of the Union of Myanmar
132, Sathorn Nua Road
Bangkok 10500
Thailand
Telèfons: (662) 234-4698, 233-7250, 234-0320, 637-9406
Fax: (662) 236-6898
Mail: mebkk@asianet.co.th

Les dades de les ambaixades de Myanmar estan tretes de la següent web oficial del govern de Myanmar: https://www.myanmarevisa.gov.mm

A l’ambaixada de Myanmar a Bangkok són molt diligents en la seva tasca, així que normalment, si es porta tota la documentació i dades necessàries, no hi ha cap problema, al contrari, la meva experiència és que t’ajuden en tot allò que poden.

3.- Des del juny de 2012 hi ha l’opció d’obtenir el visat “on arrival”, a l’arribar per avió a l’aeroport de Yangoon. Aquesta opció val per visats de trànsit o de negocis, però avui per avui aquesta opció no és possible per visats de turisme.

4.- També diuen que es possible obtenir el visat per internet… una opció que és millor desestimar, doncs a l’adreça electrònica on teòricament cal fer els tràmits apareix que està en fase de proves, i indiquen que cal anar a una ambaixada per a sol·licitar el visat (https://www.myanmarevisa.gov.mm).

Com a curiositat, hi ha un tipus de visat especial per entrar a Myanmar, que és l’anomenada “Meditation Visa”. Aquest visat s’expedeix a persones que vulguin viatjar a Myanmar per estudiar Budisme Theravada en un centre de meditació. En aquest cas cal obtenir prèviament els permisos necessaris de les autoritats corresponents.

Cal tenir en compte que en la tramitació dels visats hi poden haver canvis d’un dia per un altre, per la qual cosa cal actualitzar sempre la informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s