Formalitats per entrar a Tailàndia.

Per entrar a Tailàndia no es necessita visat, no al menys els estrangers de nacionalitat espanyola i d’altres més de quaranta països que tenen exempció de visat de turisme.

El termini d’estada és de 30 dies sempre i quan s’entri al país per via aèria, doncs si s’arriba per terra o per via marítima el període de permanència és de només 15 dies.

Els nacionals d’alguns països sud-americans (Brasil, Perú, Argentina…) així com de Corea del Sud, poden obtenir una estada de fins a 90 dies independentment de si arriben amb avió o per terra.

Com a requisits que cal complir per entrar al país hi ha els següents:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos a la data de sortida de Tailàndia.
– Presentar un bitllet de sortida de Tailàndia. Pot ser un bitllet d’avió, de tren, de bus o de vaixell.
– També cal acreditar uns recursos econòmics suficients per cobrir l’estada al país.

Fa uns anys a l’entrar a Tailàndia s’havien de pagar unes taxes, però actualment no cal fer cap pagament.

Normalment no controlen tots aquests requisits, però tot depèn de la frontera per on s’entri al país i del funcionari que toqui (òbviament el que sí controlen és el passaport, si bé la validesa del sis mesos pot tenir cert marge…).

Si es necessita estar més de 30 o 15 dies a Tailàndia (depenent de la frontera aèria, terrestre o marítima per la que s’hagi entrat), llavors es pot obtenir un visat de 60 dies, que es pot sol·licitar a qualsevol Ambaixada de Tailàndia.

La documentació necessària per tramitar aquest visat és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari que faciliten a la frontera.
– Dues fotografies de mida carnet.
– Diners: l’import de les taxes a pagar és de 30 euros.

Aquest visat té una validesa de 90 dies des de la seva expedició, és a dir, cal entrar a Tailàndia abans que hagin transcorregut 90 dies des que s’ha expedit el visat. Un cop s’ha entrat al país el visat té una duració de 60 dies.

En el supòsit que s’estigui al país més dies dels permesos, quan se surt s’ha de pagar una multa de 500 Bath per dia (uns 12 euros). Aquesta multa, si bé s’ha de pagar als controls d’immigració al sortir del país, també es pot pagar per anticipat a qualsevol oficina d’immigració tailandesa i presentar el comprovant de pagament a la frontera quan se surt del país.

Una manera de prorrogar l’estada a Tailàndia és fer l’anomenada “visa run”, que consisteix en sortir per alguna de les fronteres amb Laos, Cambodja, Malàisia, o Myanmar, i tornar a entrar. Des del mes de maig de 2014 a les fronteres amb Myanmar només deixen fer una vegada la “visa run”.

Un cop dins de Tailàndia també es pot intentar prorrogar el visat. Normalment fan una extensió del visat entre 7 i 10 dies, i costa 1.900 Bath. En el cas que es tingui un visat de 60 dies la pròrroga serà de 30 dies més.

Com sempre cal tenir en compte que els requisits necessaris per entrar en un país poden canviar d’un dia per un altre, per la qual cosa cal actualitzar i confirmar sempre la informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s