Com obtenir el visat per anar a Vietnam.

Per entrar a Vietnam es necessita obtenir un visat. Hi ha dos tipus de visat: el visat “on arrival” (a l’arribada, també conegut com landing visa) i el visat que es pot obtenir en qualsevol ambaixada de Vietnam.

En tots dos casos la duració del visat és de 30 dies.

El visat “on arrival” només es pot obtenir si s’entra al país per algun dels aeroports principals: Ho Chi Minh, Hanoi o Da Nang.

La documentació necessària per a tramitar aquest visat “on arrival” és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari de sol·licitud (es pot aconseguir en el mateix aeroport d’arribada).
– Una fotografia de tamany carnet.
– Diners: les taxes que cal pagar per obtenir aquest visat són de 45 dòlars per un visat d’una sola entrada, i de 65 dòlars per un visat d’entrada múltiple.
– Una carta d’invitació expedida per les autoritats vietnamites.

La carta d’invitació es pot aconseguir “online” a través d’alguna agència turística vietnamita, que la tramiten en uns tres dies laborables, i el cost aproximat és d’uns 20 dòlars. En cas d’urgència es pot aconseguir la carta d’invitació en un sol dia, però pagant un suplement en el preu.

En el cas que s’opti per tramitar el visat en alguna ambaixada de Vietnam, la documentació necessària per a tramitar aquest visat és la següent:
– Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.
– Formulari de sol·licitud.
– Una fotografia de tamany carnet.
– Diners: les taxes que cal pagar per obtenir aquest visat depèn de l’ambaixada on es tramiti. Per exemple, a l’ambaixada de Vietnam a Madrid l’import és de 80 euros per un visat d’una sola entrada, i de 95 euros (sembla ser que ja no costa els 130 euros que demanaven abans) per un visat de múltiple entrada (preus de l’ambaixada de Vietnam a Madrid segons informació de finals de 2013).

A l’ambaixada de Vietnam a Madrid, la tramitació del visat tarda una setmana aproximadament.

Si ja s’està viatjant pel sud-est asiàtic, el visat de Vietnam es pot tramitar a les ambaixades o consolats de Vietnam a Cambodja (Phnom Penh, Battambang, Sihanouk Ville), Laos (Vientiane, Luang Prabang, Savanakhet, Pakse) o Tailàndia (Bangkok).

De totes maneres, si no es vol, no cal anar a les ambaixades o consolats, doncs moltes agències fan els tràmits, a vegades els mateixos hotels o guesthouses (sobre tot a Cambodja).

En aquestes ambaixades o consolats l’import de les taxes que cal pagar és inferior al que cobren en les ambaixades d’altres països, i el temps de tramitació varia entre 1 i 3 dies aproximadament.

A Cambodja, per exemple, la tramitació és més ràpida a Battambang o a Sihanouk Ville que a la capital Phnom Penh. A Phnom Penh el preu de les taxes és de 45 dòlars per un visat d’una sola entrada, i de 70 dòlars per un visat d’entrada múltiple. Moltes vegades pot resultar més barat tramitar-ho a través d’una agència que anar directament a l’ambaixada o consolat.

Un lloc molt còmode per a tramitar-ho és a Bangkok. Es pot tramitar des de moltes agències, algunes de les quals les podem trobar a Khaosan road.

El preu de les taxes a l’ambaixada de Vietnam a Bangkok és d’uns 55 dòlars per un visat d’una sola entrada, i d’uns 85 dòlars per un visat d’entrada múltiple.

L’obtenció del visat de Vietnam acostuma a ocasionar dubtes als viatgers. El més important és decidir com s’entrarà al país, doncs si no s’hi arriba per l’aeroport d’alguna de les principals ciutats caldrà descartar el visat “on arrival”. Per altra banda, si es té clar que s’hi arribarà per terra o altre punt diferent d’un aeroport, llavors només caldrà decidir en quina ambaixada tramitar el visat. Si l’entrada al país és per un dels principals aeroports (Ho Chi Minh, Hanoi o Da Nang) llavors pot ser més còmode gestionar el visat “on arrival”, però si es dóna més importància a la rapidesa de tràmits en el moment d’arribar a l’aeroport, llavors serà millor portar un visat ja expedit per una ambaixada, i en aquest cas resultarà més econòmic haver-lo tramitat a l’ambaixada de Vietnam a Bangkok o d’altra ciutat del sud-est asiàtic.

En tot cas, cal tenir en compte que en la tramitació dels visats hi poden haver canvis d’un dia per un altre, per la qual cosa cal actualitzar sempre la informació.

Un pensament sobre “Com obtenir el visat per anar a Vietnam.

  1. Retroenllaç: Exempció de la necessitat de visat per entrar a Vietnam. | Altres indrets

Deixa un comentari